Centre Públic de Formació de Persones Adultes Sant Carles · Carrer Maians, 53 - 46870 ONTINYENT  Tel.: 962919225


Editorial Núm. 22

En aquest editorial del BOCA m'agradaria transmetre la idea de qualitat, perquè crec sincerament que el producte final s'ho mereix. M'agradaria captar la vostra atenció sobre la bellesa d'alguns dels textos que presentem. M'agradaria que, amb aquest exemplar, copsàreu la importància de les activitats, i del treball de fons, que el CPFPA porta endavant cada curs acadèmic. Rescatem ací el millor del curs 16-17.

Us hem transcrit la magnífica conferència d'Isabel-Clara Simó. Llegiu-la. Aprendre i gaudir alhora, quan llegim un text, és un plaer que costa de trobar i l'escriptora alcoiana ens el proporciona. Us oferim també dades tècniques i estadístiques del centre, que van des del Trinity College London fins a la matrícula oficial. I una mostra de la implicació de l'escola en el medi, amb els convenis de col·laboració o la participació que el CPFPA té amb entitats com Caixa Ontinyent, la Universitat de València, el Cine club Utiye, diferents associacions de veïns, o Escola Valenciana. També estem absolutament satisfets del llibre que, des del taller de Dansa valenciana del centre, hem realitzat pel seu 25é aniversari. Dansar a Ontinyent ha estat per a nosaltres una obra gegantina que s'ha pogut fer pel treball altruista de molta gent i per la col·laboració de la Diputació de València.

Com ja sabeu, cada curs estudiem i divulguem un o dos personatges excepcionals de la nostra cultura, que han destacat en els camps de la ciència o de l'art. Fuster i Ovidi van ser els triats per les raons que podreu llegir-hi, la qual cosa ens du a una de les grans aportacions que fa aquesta revista a la ciutadania d'Ontinyent i estic segur, que més enllà: oferim agrupadament sis articles de Fuster vinculats a Ontinyent. Dos originals en valencià i quatre traduïts del castellà en edició filològica duta a terme de manera brillant per Josep Sanchis, tècnic lingüístic i treballador de la casa. És la primera vegada que els lectors podran comptar amb una compilació completa d’aquets textos fusterians.

L'altre gran projecte del centre, que ací resumim i que té un recorregut que encara no som capaços d'abastar, és el que du endavant Maria Carballo des del taller de Dibuix: Camins d'art. Hem començat amb el gran pintor valencià Toni Miró. Examineu el que l'alumnat ha sigut capaç de fer i reflexioneu sobre la importància de la implicació de l'escola, Caixa Ontinyent i artistes valencians de primera línia per al nivell cultural del conjunt de la societat. Publiquem finalment, col·laboracions d'alumnes i els textos guanyadors del Sambori: Alba Ribera amb el 1r premi i Dora Tortosa amb el 3r. I un article sobre el nom de les coses, del professor del centre, Rafel Carril, que de segur no deixarà indiferent ningú. Doncs bé, tot això ha estat possible per la gran faenassa que ha dut a terme el Consell de redacció. Gràcies a tots.

 

 

Vicent Terol

Director del CPFPA Sant Carles

 

Descarrega't el número 22 del BOCA (octubre 2017)

Descarrega't el número 21 del BOCA (octubre 2016)

Descarrega't el suplement de Dansa Valenciana del BOCA núm. 20 (novembre 2015)

Descarrega't el número 20 del BOCA (octubre 2015)

Descarrega't el número 19 del BOCA especial Geganta i Cabets (abril 2015)

Descarrega't el número 18 del BOCA (juliol 2014)

Descarrega't el número 17 del BOCA (maig 2014)

Descarrega't el número 16 del BOCA (novembre 2013)

Descarrega't el número 15 del BOCA (juny 2013)

Descarrega't el número 14 del BOCA (pròximament)

Descarrega't el número 13 del BOCA (juny 2013)

Descarrega't el número 12 del BOCA (juny 2012)

Descarrega't el número 11 del BOCA (octubre 2010)

Descarrega't el número 10 del BOCA (juny 2010)

Descarrega't el número 9 del BOCA (març 2010)

Descarrega't el número 8 del BOCA (Extra 30 Aniversari Desembre 2009)

Descarrega't el número 7 del BOCA (març 2009)

Descarrega't el número 6 del BOCA (novembre 2008)

Descarrega't el número 5 del BOCA (juny 2008)

Descarrega't el número 4 del BOCA (febrer 2008)

Descarrega't el número 3 del BOCA (octubre 2007)

Descarrega't el número 2 del BOCA (juny 2007)

Descarrega't el número 1 del BOCA (maig 2007)

Descarrega't el número 0 del BOCA (Octubre 2006)